کم کاری در معرفی قهرمانان ملی/ مدافعان سلامت در قاب هنر

به نقل از سایت اخبار موسیقی :    

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: سال ۹۸ از آغازین لحظات تحویل تا آخرین ساعاتش برای مردم ایران همراه با حوادث تلخ و شیرین بود و شاید اگر تمام حوادث سال گذشته بازخوانی شود حوادث تلخ آن بیش از حوادث شیرین باشد، از جاری شدن سیل در استان‌های جنوبی و غربی گرفته تا دی ماه تلخ آن با شهادت سردار دل‌ها «حاج قاسم سلیمانی» و سقوط هواپیمای اوکراینی و همین آخرین شیوع ویروس تاجدار که ماه هاست زندگی عادی مردم را دچار تغییر کرده است.

اما با وجود تمام سختی‌ها، تلخ کامی‌ها و سوگوار شدن بسیاری از خانواده‌های ایرانی به خاطر از دست دادن عزیزانشان به دلیل ابتلاء به این ویروس ناشناخته، با وجود همه کمبودها، فشارهای اقتصادی و مشکلات خارجی و داخلی شاهد صحنه‌های دیدنی ایثار و مجاهدت از همه اقشار مردم از فقیرترین تا غنی‌ترین به ویژه کادر درمان و سلامت بودیم که دفاع مقدسی دیگر را در پیش جهانیان به نمایش گذاشت صحنه‌هایی که سبب شد بارها رهبر معظم انقلاب در بیانات خود از آن تجلیل و تقدیر کنند.

اردیبهشت امسال بود که در ارتباط زنده تصویری رهبر معظم انقلاب با ستاد ملی مبارزه با کرونا ایشان ضمن تشکر و قدردانی دوباره از تلاش شبانه روزی مسئولان، کادر درمان و پرستاران در راستای درمان بیماران کرونایی و همچنین نمایش بی نظیر مردم در اجرای رزمایش مواسات، همدلی و کمک مومنانه در ماه مبارک رمضان خواستار ثبت اقدامات ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، کادر درمان و پرستاران و مشارکت مردم در اجرای این طرح در قالب هنرمندانه شدند.

ایشان با بیان مطالبه‌ای جدی، آرزو کردند هنرمندان بتوانند همچون «شهید آوینی» با گفتار، نوشتار، کارهای هنری و نمایشی، جزئیات این جهاد عظیم را به شیرینی روایت و آن را در تاریخ ماندگار کنند. گیلان نیز که از همان آغازین روزها یکی از استان‌های درگیر با شرایط قرمز بود در این میان شاهد شهادت ۲۶ نفر از کادر درمان و پرستاران خود در راه مداوای بیماران کرونا بوده و بارها مسئولان تأکید کرده‌اند که رشادت این عزیزان باید ماندگار و مستندسازی و به آیندگان منتقل شود.

نقش مهم هنر و ابزارهای هنری در انتقال فرهنگ و باورهای جوامع

معاون هنری و سینمای ارشاد گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این مطالبه رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: هنر زبان گویا و یکی از ابزارهای ارتباط جوامع بشری محسوب می‌شود که می‌توان با آن آداب و رسوم، فرهنگ و باورها و اعتقادات، حوادث تاریخی هر منطقه را به نقاط مختلف جهان منتقل کنیم.

سید امیر مصباح در ادامه با اشاره به اینکه بارها شاهد بوده‌ایم یک هنرمند از هنر خود در قالب‌ها و بخش‌های مختلف برای انتقال یک موضوع مهم و یا حتی اعتراض نسبت به یک وضعیت استفاده کرده است، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی نوع کارکردهای هنر در ایران تغییر یافته که در طول سال‌های گذشته بارها شاهد نمونه آثار فاخر با موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی و هنری بوده‌ایم.

مصباح با بیان اینکه نقش تربیتی هنر بر جامعه هدف به ویژه نسل جوان غیر قابل انکار است نقش تربیتی هنر بر جامعه هدف به ویژه نسل جوان غیر قابل انکار است، تصریح کرد: هنرمند با اثر هنری خود به صورت ذاتی به دنبال انتقال پیام و اندیشه‌های نهفته در خود هنر و شکل دهی اندیشه و باور مخاطب خود است که این بعد و ظرفیت هنر به نهادینه کردن و یا انتقال هر فرهنگی و یا هر نوع پیامی مؤثر خواهد بود.

نباید اجازه قهرمان سازی بیگانگان برای جوانان ایرانی را بدهیم

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه هنر می‌تواند بسیاری از اصول و ارزش‌های اخلاقی را برای جامعه معرفی و به نسل آینده منتقل کند، اظهار کرد: احیای روحیه جهاد، ایثار و فداکاری از جمله ارزش‌های اخلاقی است که می‌توانیم در قالب‌های هنری در جامعه نهادینه و به آیندگان منتقل کنیم موضوعی که سید شهیدان اهل قلم «مرتضی آوینی» در ایام جنگ تحمیلی به دنبال ثبت آن در جبهه‌های جنگ بود.

مصباح با اشاره به اینکه بسیاری از جوانان نسل چهارم انقلاب روزهای دفاع مقدس، رشادت و از خودگذشتگی رزمندگان برای دفاع از ایران اسلامی را تجربه نکرده‌اند، گفت: روایت هنرمندانه شهید آوینی از لحظه لحظه دفاع سبب شد تا امروز حتی جوانانی که در آن دوران حضور نداشتند با حال و هوای جنگ تحمیلی و روحیه ایثار و شهادت شهدا و رزمندگان آشنا باشند.

وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم آثار هنری بیگانه برای کودکان، نوجوانان و نسل جوان ایرانی قهرمان سازی کند، ادامه داد: متأسفانه کم کاری و بی تفاوتی متولیان امر در حوزه فرهنگی و هنری در سال‌های گذشته سبب شده که از قهرمانان ملی ایران تنها نامی در قالب تابلوی خیابان‌ها و کوچه‌ها در اذهان نسل چهارم انقلاب باقی بماند متأسفانه کم کاری و بی تفاوتی متولیان امر در حوزه فرهنگی و هنری در سال‌های گذشته سبب شده که از قهرمانان ملی ایران تنها نامی در قالب تابلوی خیابان‌ها و کوچه‌ها در اذهان نسل چهارم انقلاب باقی بماند.

مصباح در ادامه با تأکید بر اینکه ایران از زمان‌های دور تا به امروز قهرمانان بزرگی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داشته که هر کدام در زمان و جایگاه خود خدمات بزرگ و مؤثری برای اعتلا، اقتدار و ماندگاری ایرانی اسلامی انجام داده‌اند، اظهار کرد: این باعث تأسف است که فرزندانمان به جای قهرمانان ملی ما به ویژه در حوزه جهاد و شهادت همانند شهیدان باکری، همت، باقری، جهان آرای و در دهه ۹۰ مدافعان حرم و امروز نیز سردار دل‌ها «حاج قاسم سلیمانی»، بتمن، مرد عنکبوتی، هری پاتر و هزاران شخصیت بیگانه را به عنوان قهرمان خود نام می‌برند.

وی بی توجهی به معرفی قهرمانان ملی ایران زمین را اجحاف در حق نسل جوان ایرانی عنوان کرد و گفت: ابزارهای هنری و هنرمندان قطعاً می‌توانند نقش مهم و تأثیرگذاری در معرفی این قهرمانان به جوان ایرانی ایفا کنند همانگونه که با بررسی آثار تولید شده گذشته در قالب‌های مختلف هنری مشاهده می‌شود که بسیاری از هنرمندان این دغدغه را داشته و در این مسیر حرکت کرده‌اند.

قهرمانان ملی هویت جوان ایرانی را می‌سازند

مصباح تأکید کرد: هویت ملی جوان ایرانی را همین قهرمانان می‌سازند لذا باید از همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت‌های هنری برای معرفی آنها به نسل چهارم انقلاب استفاده کنیم.

وی در ادامه به شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران اشاره و تأکید کرد: شیوع این ویروس شاید بعد از جنگ تحمیلی یکی از حوادث مهم با ابعاد وسیع باشد که جوان ایرانی آن را تجربه و با آن مواجه شده و از همان ابتدا تا به امروز شاهد نمایش روحیه ایثار و فداکاری از سوی اقشار مختلف جامعه بوده است.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به اینکه در طول حدود پنج ماه گذشته در تمام نقاط کشور شاهد صحنه‌های زیبایی از ایثار و فداکاری در قبال همنوع و هموطن بوده‌ایم که نمونه شاخص آن را می‌توان در از خودگذشتگی کادر درمان و پرستاران مشاهده کرد، افزود: تأکید رهبر معظم انقلاب به روایت هنرمندانه این فداکاری‌ها همانند شهید آوینی تنها برای ماندگار شدن این از خودگذشتگی و انتقال این فرهنگ ارزشمند به نسل‌های بعدی است.

وی با بیان اینکه روایت هنرمندانه و خلاقانه شهید آوینی از هشت سال دفاع مقدس جوانانی همانند شهید قمی‌ها، حججی ها، مسافرها و طاهرنیا و هزاران شهید مدافع حرم تربیت کرد، تأکید کرد: امروز نیز هنرمندان در همه قالب‌ها از نمایشنامه نویسی، تئاتر و ساخت مستند، سریال و فیلم سینمایی گرفته تا موسیقی و هنرهای تجسمی باید فداکاری کادر درمان و پرستاران و همچنین مشارکت عظیم و باشکوه ملت ایران در رزمایش مواسات را به فرموده رهبر معظم انقلاب هنرمندانه برای نسل‌های آینده به نمایش درآورند.

مصباح با اشاره به اینکه به رغم تعطیلی فعالیت کسب و کارها در ایام شیوع ویروس کرونا، هنرمندان فعالیت خود را تعطیل نکردند، گفت: هنرمندان در سخت‌ترین شرایط در کنار ملت ایران بودند در این ایام نیز با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی با ایجاد فضای شاد و مفرح تلاش کردند تا نشاط و شادمانی را در جامعه زنده نگهدارند ما نیز به عنوان متولیان حوزه هنر با لبیک به مطالبه رهبر معظم انقلاب تلاش می‌کنیم تا بستر مناسب برای فعالیت هنرمندان در انتقال جلوه‌های زیبای ایام کرونا در کنار همه صحنه‌های تلخ آن را فراهم کنیم.

مستندسازی خاطرات و دل نوشته‌های کادر درمان و پرستاران

سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در رابطه با ثبت و مستندسازی از مجاهدت‌های مدافعان سلامت در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استان گیلان از همان روزهای ابتدایی پاندمی کووید ۱۹ یکی از استان‌های درگیر و دارای شرایط خاص در این زمینه بود.

فیروز نصیرزاده با بیان اینکه در طول ۵ ماه گذشته کادر درمان و پرستاران در خط مقدم مقابله با این ویروس منحوس بودند، افزود: در این مدت هر روز شاهد مجاهدت، رشادت و از خودگذشتگی پرستاران و کادر درمانی برای مداوای بیماران کرونایی بودیم جهادی که ما را یاد دوران هشت سال دفاع مقدس نمی‌اندازد.

وی با اشاره به شهادت تعدادی از کادر درمان، پرستاران و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راه مداوای بیماران کرونایی، ادامه داد: استان گیلان در این مدت ۲۶ شهید مدافع سلامت تقدیم کرده است.

نصیرزاده در ادامه با تأکید بر ضرورت ثبت و انتقال این از خودگذشتگی و جهاد در راه سلامت هموطنان کادر درمان و پرستاران، تصریح کرد: بعد از کنترل نسبی شرایط به این نتیجه رسیدیم که باید مجاهدت‌ها ثبت و به آیندگان منتقل شود.

وی افزود: در همین راستا روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اقدام تحقیق، مطالعه و جمع‌آوری اطلاعات در راستای مستندسازی و ثبت خاطرات و دلنوشته های پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌های گیلان کرد.

سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در حوزه شهدای سلامت در حال رایزنی با صدا و سیما هستیم، گفت: تحقیقات لازم در این زمینه انجام شده اما هنوز مجوزها از استانداری و بنیاد شهید صادر نشده منتظر نهایی شدن اسامی شهدای سلامت استان گیلان هستیم.

وی اظهار کرد: تحقیقات و پژوهش‌ها و مطالعات اولیه در این زمینه انجام شده و آن تعداد افرادی که مطمئن هستیم به عنوان شهید مدافع سلامت شناخته می‌شوند خاطرات آنها جمع آوری شده است.

نصیرزاده به مستندسازی خاطرات و دلنوشته های مدافعان سلامت استان گیلان نیز اشاره و گفت: این کار از نیمه اردیبهشت ماه امسال در سطح بیمارستان‌های دولتی و خصوصی درگیر در ایام کرونا استان گیلان آغاز شده است.

ضرورت ثبت وقایع و معرفی الگوی ایثارگری

وی افزود: تلاش شده تا خاطرات کادر درمان و پرستاران و دلنوشته های آنها در طول دوران مقابله با کرونا جمع‌آوری شود که در حال حاضر تقریباً ۸۰ درصد این موضوع انجام و فیلمبرداری ها نهایی شده و در مراحل پایانی کار قرار دادیم که در آینده نزدیک فیلم‌های تهیه شده تدوین و برای انتشار در رسانه‌ها و وزارت بهداشت ارسال می‌شود در حال حاضر تقریباً ۸۰ درصد این موضوع انجام و فیلمبرداری ها نهایی شده و در مراحل پایانی کار قرار دادیم که در آینده نزدیک فیلم‌های تهیه شده تدوین و برای انتشار در رسانه‌ها و وزارت بهداشت ارسال می‌شود.

نصیرزاده با بیان اینکه در این زمینه بیمارستان‌هایی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در استان گیلان بودند شناسایی، پرستاران و کادر درمان شاخص در آنها شناسایی و دلنوشته ها و خاطرات این افراد جمع آوری شده است، ادامه داد: از هر بیمارستان برای نمونه چند پرستار، متخصص بخش عفونی و سایر کادری که در مداوا دخیل بودند شناسایی و از آنها فیلم‌ها و خاطرات آنها ثبت شده است.

وی شیوع بیماری کرونا فارغ از لحظه‌های تلخ و دشواری که برای هموطنان رقم زده است، گفت: صحنه‌هایی از مجاهدت بی‌نظیر مدافعان سلامت را در مقابله با این بیماری به رخ تاریخ کشیده است؛ صحنه‌هایی از خدمت‌رسانی جهادگران عرصه‌ی پزشکی و گروه‌های جهادی اعم از پزشکان و پرستاران، طلاب، دانشجویان، بسیجیان، زنان و مردان انقلابی که همانند ۸ سال دفاع مقدس با جان و دل در این میدان جهادی، قدم گذاشته‌اند.

سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تأکید کرد: این دانشگاه نیز به ثبت وقایع و معرفی الگوی ایثارگری و فعالیت‌های مدافعان سلامت در قالب فیلم- کلیپ، پرداخته تا به عنوان یک اثر تاریخی در تاریخ علوم پزشکی گیلان برای آیندگان ماندگار شود.
برچسب ها:

اخبار موسیقی

153
0 0