به نقل از سایت اخبار موسیقی : به گزارش خبرنگار مهر، گالریهای پایتخت در اولین جمعه آبان ماه، ۱۵ افتتاحیه را خواهند داشت و البته این میزان به علاوه نمایشگاه هایی است که از هفتههای گذشته برقرار بودند. یک اتفاق خوب در این جمعه، بازگشایی مجدد گالری دلگشا است که مدتی پیش تعطیل شده بود. همچنین نمایشگاه آثار دوازدهمین سوگواره هنرهای عاشورایی شامل پوستر، گرافیک، نقاشی، تصویرسازی و عکس چهارشنبه اول آبان ماه در گالری های حوزه هنری افتتاح شد که تا ۱۴ آبان ادامه خواهد داشت. در ادامه، برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاههای هنری جمعه سوم آبان ماه را برمیشمریم.
گالری اُ
نمایشگاه انفرادی طراحی و نقاشی های علی نصیر هنرمند نقاش از جمعه سوم آبان در گالری اُ به نشانی خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول افتتاح میشود.
این نمایشگاه، سومین نمایش هنرمند با گالری و شامل منتخبی از آثار وی از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ است.
در متن استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «استفاده از تضاد عناصر شکلگرا و انتزاعی و ایجاد فضاهای چندمتنی و چندمعنایی، وجه غالب نقاشیهای نصیر از سالهای دور تا به امروز بوده است. در مجموعه اخیر غیاب یا حضور نامحسوس و ناپیدای انسان، برای علی نصیر تجربهای جدید است که تمام مشخصات کارهای گذشته و تعامل با آنها را داراست؛ با این تفاوت که در مجموعهی اخیر وی با حذف فیگورها یا حضور سایهوار آن سعی بر تکیه و تاکید بیشتر بر فرم و رنگبندی، ضربههای قلممو و عمل نقاشانه دارد.»
پروژههای آران
نمایشگاه گروهی فیلم، ویدئو و چیدمان با عنوان «داستان کاشان» جمعه ۳ آبان در گالری پروژه های آران واقع در خیابان نوفل لوشاتو کوچه لولاگر پلاک ۵ آغاز به کار می کند.
«داستان کاشان»، فیلمی از شیرین کلانتری و نغمه قاسملو با روایتگری محمدرضا حائری معمار و محقق و با چیدمانی از آثار ابوالفضل شاهی است. نمایش این فیلم یکشنبه تا سه شنبه، ۵ تا ۷ آبان ماه، بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ و تکرار سر هر ساعت ادامه دارد.
در متن استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «شهر کاشان در یک دهه اخیر دچار تحول عظیمی شده و شاهد احیای خود است، آنگونه که ققنوس باز می گردد. تا یک دهه پیش بسیاری از عمارت های قدیمی شهر در قهقرائی انحطاطی صرفاً آواره هایی زشت بودند. تلاش جدی چندین شخصیت مثال زدنی باعث بازگشت شهر شده و تعداد نسبتا خوبی از این بناها به زیبایی و با بهره گرفتن از توان و تجربه معماران و متخصصین هنرهای تزیینی مجددا فرصت خودنمایی یافته اند. اثرات این تغییر در زندگی روزمره مردم و معاش آنان و وضعیت شهر مشهود است. این فیلم به شهر و به شخصیت هایی که در این دگردیسی نقش داشته اند می پردازد و لحظات بی تکلفی برگرفته از گفتگو با آنان را به نمایش می گذارد. باردیگر شاهد ادای عهد مردمان این سرزمین که قرنهاست تلاش در پاس داری و ادای احترام به میراث اصیل خود داشتهاند، هستیم.
ابوالفضل شاهی از کاشان و در زادگاه خود به هنر پرداخته است. آثار او غالبا با هنرهای دستی کاشان نظیر فرش بافی گره می خورند. این چیدمان با عنوان «کاشان، داخلی، هنرمند»، سعی بر نشان دادن جوانب مختلف آثار این هنرمند دارد. مجموعه «مرد مرده» در کنار مجموعه عکس «فرشتگان» بخشی از این چیدمان هستند و مشخصا انتخابی هستند برای نشان دادن لایه های متفاوت و پنهانی از این شهر.»
گالری فرمانفرما
نمایشگاه انفرادی آثار مهدی سحابی به مناسبت بزرگداشت سالگرد درگذشت این هنرمند از سوم آبان در گالری فرمانفرما به نشانی خیابان کریمخان زند، خردمند شمالی، کوچه اعرابی ۲ افتتاح می شود.
مهدی سحابی (۱۳۲۲-۱۳۸۸) را همگان به عنوان مترجم میشناسیم. با این همه وی در عین حال نویسنده، روزنامه نگار، گرافیست، عکاس و مجسمهساز هم بود و جالبتر اینکه که در نقاشی پیشینهای طولانیتر دارد. با تعمقی بیشتر در همه آثار او میتوان نگاه عینی خاص هنر نقاشی را چون خطی راهنما در شیوه نگاه او به جهان یافت. مهدی سحابی با نوآوریهای پیگیر و ابتکارهایی که هر بار در ارایه شکل و محتوا به کار می برد، در عرصه نقاشی ایران نامی است که همیشه میماند.
گالری ماه
گالری ماه نیز از جمعه سوم آبان تا ۲۸ همین ماه، میزبان نمایشگاه انفرادی نقاشی و حجم رضا یاراحمدی خواهد بود. گالری ماه در خیابان آفریقا، بلوار گلستان، شماره ۲۶ قرار دارد.
در متن استیتمنت این نمایشگاه به قلم مدیا کاشیگر آمده است: «آدمهای تهی از جنسیت و تهی از هر تعلق قومی و نژادی. آدمهایی به همین دلیل این جهانی .... آین آدمها چگونهاند؟
بیقرار، نامتعادل و پایدار
** گربه برای من یعنی شاد و شوخ
یک حالت اسطورهای. یک فرم کاملا ایستا در اندام، سروگردن، دست و پا، و در یک مکث بینهایت.
** سوارکار
اولین مرکب انسان و اسباب گسترش دامنه حضور انسان به طبیعت و تمدنهای دیگر.
سوارکار نماد گسترش انسان در پهنه گیتی
درختهای رضا به رغم فلزی بودنشان، درختاند، لرزان، استوار و ایستاو پایدار در جهان ناپایدار
در تابلوتندیسهای او دو نکته بیدرنگ توجه را جلب میکند: نخست جلوه کهن . دوم مصالح و عنصرهای بهکاررفته. در این کتیبهها از یک سو هیچ اثری از بهرهگیری از ابزار . مصالح جدید دنیای فنآوری امروز نیست. حتی فلز نیز رخت بربسته بهجز در دو مورد. گچ می بیند، گل و سنگ که با خاک همریشهاند و چوب و خط که خیلی مهماند.
بنمایه عمده کارهای رضا امیریاراحمدی، در ثبات و وقار گاوهای اوست. گاوهایی که شیرده و خیشزن نیستند. گاوهایی فراجنسی. گاوهای رضا از پیش از تاریخ، به تاریخ و به اکنون میرسند و نهتنها ریشههای بودنمان که سبب بقایمان را با ما، درمیان میگذارد تا بر زخمهای انسان تنهاشده در جهان پسامدرن مرهم بگذارد.
یکی از دغدغههای اصلی جهان تندیسساز، ناپایداری جهان هر روز شتابزدهتری است که ساخته ایم.
مجسمه سازی برای رضا امیر یاراحمدی شغل نیست، زندگی است. طراحی و نقاشی هم می کند اما همیشه مجسمه ساز است. خطا نخواهد بود اگر در مجسمه های رضا امیر احمدی به دنبال زندگی او و بل جهان معنوی اش بگردیم و از تک تک تندیس هایش بپرسیم که ما اینک در ذهن و جهان بینی هنرمند در کجای جهان ایستاده ایم؟ و آنچه از هر چیز شگفت انگیزتر است، این است که کمتر مجسمه هایی از رضا سراغ دارم که اگر پایه اش را از آن بگیریم همچنان پابرجا بماند.
با دیدن مجسمه های رضا یار احمدی است که از خود می پرسم آیا جهان ما هنوز نیز مانند روزگار یونانیان پایه ای به استواری اطلس دارد؟ اگر ندارد کی فرو خواهد ریخت؟»
گالری ژاله
نمایشگاه عکس های لیلا سیبر هنرمند آلمانی با عنوان «شعر و آنچه به جا مانده است» به کیوریتوری محمود مکتبی از ۳ تا ۷ آبان در گالری ژاله واقع در خیابان ایرانشهر، کوچه نوشهر، پلاک ۳ برپا میشود.
گالری کاما
نمایشگاه آثار ابراهیم یزدانی با عنوان «مسافر کوچک» از ۳ تا ۸ آبان ماه در گالری کاما به نشانی خیابان پاسداران، خیابان گلستان دهم، پلاک ۲۴ طبقه دوم آغاز به کار می کند.
گالری اثر
نمایشگاه انفرادی نقاشی بابک روشنینژاد با عنوان «رخنبشت» از سوم آبان ماه در گالری اثر واقع در خیابان کریمخان زند، خیابان ایرانشهر، کوی برفروشان، شماره ۱۶ افتتاح میشود و تا اول آذر ماه نیز ادامه دارد.